Senest opdateret: 21-12-03 | 15:33

Fremtidens forskning hviler på et underlag af Sylomer®

På Medicinareberget i Göteborg pågår projekt Natrium, en kæmpe satsning på naturvidenskab og Life Science. Den nye bygning kommer til at rumme store dele af det naturvidenskabelige fakultet, der hører under Göteborgs Universitet.

Akademiske Hus samarbejder med Skanska Sverige AB og COWI på det unikke projekt, som Christian Berner leverer vibrationsdæmpning i form af Sylomer® til.

— Christian Berner har rådgivet og støttet os gennem hele processen, for at sikre den optimale løsning og ved udførslen. Der er stillet store krav til isolering af forstyrrende strukturlyd og vibrationer, som kan påvirke avanceret laboratorieudstyr. Rebecca Orvestad har vist et stort engagement for at vi skal komme i mål med dette unikke projekt, siger Martin Nordström, projektchef hos Skanska.

Dele af Natriums grund hviler på et underlag af Sylomer® som er et gennemprøvet materiale af høj kvalitet og med lang levetid. Egenskaberne er både fjedrene og dæmpende.

—  Vi er stolte af at have leveret 830 m² Sylomer® SR18, som er udlagt på heldækkende i to lag under 400 mm beton. Vores materiale isolerer mod strukturlyd som kan påvirke følsomt udstyr i bygningen, siger Rebecca Orvestad, Teknisk sælger hos Christian Berner AB.

Den nye bygning kommer til at indeholde avancerede laboratorier, undervisningslokaler og kontorer. Natrium bliver base for studerende og medarbejdere for institut for biologi- og miljøvidenskab, kemi- og molekylærbiologi, marine videnskab samt fakultetskontoret.

Bygningen opfylder kravet til guld i klassificieringen Miljøbyggeri, hvilket er den højest mulige bæredygtighedsvurdering for Miljøbyggeri.

Natrium forventes at stå indflytningsklar i løbet af 2023.

Vil du vide mere om vibrationsisolering til byggebranchen?

Alex Møller Mogensen
Alex Møller Mogensen
Produktchef, Konstruktionsplast, Speciallegeringer, Vibrationsdæmpning

Del denne side